ΑνακοινώσειςΚαστοριά
Ιστορία - Τέχνη - Πολιτισμός

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές μονάδες μέσα από διασκεδαστικά βιωματικά παιχνίδια.
Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και σε ομάδες ενηλίκων.

Για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Καστοριά αλλά και για τις σχολικές μονάδες του νομού το culture 8 εκπόνησε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την απόκτηση ιστορικής γνώσης μέσα από ευχάριστα και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ο καλύτερος τρόπος για να δεις και να νιώσεις τον παλμό μιας πόλης είναι να τη νιώσεις, να ζήσεις τις εικόνες της από κοντά, να περιπλανηθείς στους δρόμους της, να δεις τις κρυμμένες γειτονιές της και να γνωρίσεις τα μυστικά της.

"Το κυνήγι του θησαυρού" είναι ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την παλιά Καστοριά και την παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό, την καρδιά της χριστιανικής Καστοριάς επί Τουρκοκρατίας, την περιοχή με τα περισσότερα αρχοντικά και τις διάσπαρτες μεταβυζαντινές εκκλησίες. Το Ντολτσό είναι γεμάτο στενά και σοκάκια και είναι τόσο δαιδαλώδες που ακόμα και οι Καστοριανοί από άλλες συνοικίες χάνουν τον προσανατολισμό!

Οι θησαυροί που καλούνται οι ομάδες να βρουν είναι εικόνες από μνημεία, λέξεις και γρίφοι από το καστοριανό γλωσσάρι, την ιστορία και τη λαογραφία.

Με τη βοήθεια ενός χάρτη θα πρέπει η κάθε ομάδα να ακολουθήσει την χαραγμένη διαδρομή και να συλλέξει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται από τους σταθμούς της διαδρομής.

Άλλοτε είναι μια λέξη που πρέπει να βρεθεί, άλλοτε μια φωτογραφία που θα πρέπει να αποδείξει πως οι κυνηγοί βρέθηκαν πραγματικά στο σημείο αυτό, άλλοτε μια λεπτομέρεια από το αγιογραφικό πρόγραμμα μιας εκκλησίας που θα πρέπει να εντοπίσουν και να φωτογραφίσουν.

Κερδίζει η ομάδα που στον πιο γρήγορο χρόνο θα καταφέρει να συλλέξει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο χάρτης.

Παράλληλα με την αισθητική και βιωματική εμπειρία που παίζουν κεντρικό ρόλο στο παιχνίδι αυτό, καλλιεργείται η ομαδικότητα και αποκομίζονται πολλές γνώσεις

με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι "Το κυνήγι του θησαυρού" απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος Σουλτάνα Ζορπίδου στο 6987 120 413 και 2467 501047 καθώς επίσης και μέσω email: info@culture8.gr


educational-programs-2012-med


educational-programs-2012-med

Εκπαιδευτικά προγράμματα: Μνημεία, Τέχνες και Τοπική Ιστορία

Για τις εκπαιδευτικές σας εκδρομές στην Καστοριά αλλά και για τις σχολικές μονάδες της περιοχής, έχουμε δημιουργήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις με θέμα την τοπική ιστορία.

Με τρόπο ευχάριστο και μέσα από μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, μαθαίνουν τα παιδιά να κατανοούν σε βάθος τις ιδιαιτερότητες της βυζαντινής τέχνης, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και τη σημαντικότητα της προϊστορίας.

Τα προγράμματα αποτελούνται από ένα θεωρητικό μέρος με προετοιμασία στην τάξη και μια επι τόπου επίσκεψη - ξενάγηση στα μνημεία.

Υπεύθυνη προγράμματος: Σουλτάνα Zορπίδου

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για λεπτομέρειες στο τηλέφωνο: 6987 120 413

Κατεβάστε το σχετικό φυλλάδιο εδώ


cultures-of-the-world-2011-med

Μαθαίνω τους Πολιτισμούς του Κόσμου

Το Eργαστήρι του Πολιτισμού του culture 8 δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν την παγκόσμια ιστορία μέσα από τους μύθους και την τέχνη των αρχαίων πολιτισμών.

Κάθε Τρίτη, ώρα 17:30 - 19:00 στο χώρο της Εθελοντικής Εργασίας Καστοριάς, Αθανασίου Διάκου 94

Υπεύθυνη προγράμματος: Σουλτάνα Zορπίδου

Πληροφορίες και εγγραφές:
6987 120 413 και 2467 501047

Κατεβάστε το σχετικό φυλλάδιο εδώ


seminaria-texnis-fall-2011-med

Σεμινάρια Βυζαντινής και Μοντέρνας Τέχνης

Φθινοπωρινός Κύκλος 2011

Πληροφορίες και εγγραφές: Σουλτάνα Ζορπίδου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6987 120 413 και 2467 501047

Κατεβάστε το σχετικό φυλλάδιο εδώ


byzantine-summer-2011-med

Καλοκαιρινά Σεμινάρια Βυζαντινής και Σύγχρονης Τέχνης από το Εργαστήρι του Πολιτισμού του Culture 8

Αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να μάθετε την ιστορία της Βυζαντινής Καστοριάς και να μυηθείτε στα μυστικά ανάγνωσης της Μοντέρνας Τέχνης

Το Εργαστήρι του Πολιτισμού σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να μάθετε την Ιστορία της Βυζαντινής Καστοριάς και των μνημείων της μέσα από ένα καλοκαιρινό σεμινάριο. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε στην ανάγνωση της Μοντέρνας Τέχνης και να μάθετε τα βασικά εργαλεία προσέγγισης των σύγχρονων έργων τέχνης. Τα σεμινάρια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικούς και για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης τους.

Ι. Γνωριμία με τη βυζαντινή Καστοριά: Ιστορία, βυζαντινοί ναοί.

Το σεμινάριο αποτελείται από θεωρητικά μαθήματα και επί τόπου επισκέψεις στους βυζαντινούς ναούς για μελέτη και εμπέδωση των ιστορικών και εικαστικών ιδιαιτεροτήτων του κάθε ναού. Θα πραγματοποιηθούν 8 δίωρες συναντήσεις ξεκινώντας στις 11. Ιουλίου με το θεωρητικό μάθημα και συνεχίζοντας με πρωινές επισκέψεις στους ναούς που θα ολοκληρωθούν στις 22. Ιουλίου.
Κόστος: 80 ευρώ

ΙΙ. Ιστορία της Μοντέρνας Τέχνης μετά το 1945. Μέθοδοι ανάγνωσης και προσέγγισης.

Το σεμινάριο θα εξετάσει τις ιστορικές παραμέτρους που δημιούργησαν τα μοντέρνα καλλιτεχνικά κύματα και θα παρουσιάσει τους κύριους πρωταγωνιστές και το έργο τους. Θα πραγματοποιηθούν 8 δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.30 με 21.00 ξεκινώντας στις 4. Ιουλίου και τελειώνοντας στις 28. Ιουλίου στο Εργαστήριο της Μερόπης Σωτηροπούλου - Μάγγελ.
Κόστος: 90 ευρώ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 6987 120 413 ΚΑΙ 2467 501047


tour-poster-xmas10-med

Το Εργαστήρι του Πολιτισμού

Το culture 8 πολιτισμικές και φυσιολατρικές διαδρομές, ανοίγει στα παιδιά τις πόρτες του πολιτισμού και της ιστορίας της Καστοριάς μέσα από δημιουργικό παιχνίδι και περιήγηση.

Το Εργαστήρι του Πολιτισμού οργανώνει μουσειοπαιδαγωγικά σεμινάρια για παιδιά και σχολικές ομάδες με θέματα την Προϊστορία, το Βυζάντιο, την Ιστορία της Τέχνης.

Το Εργαστήρι του Πολιτισμού δίνει στα παιδιά τα εργαλεία γνώσης που χρειάζονται για να κατανοήσουν σύνθετα ιστορικά θέματα μέσα από μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες και περιηγήσεις στην πόλη.

Τις εικόνες μας της χαρίζει ο πολιτισμικός πλούτος της Καστοριάς, η γνώση διοχετεύετε μέσα απ΄το παιχνίδι, το διάλογο και τις εικαστικές δραστηριότητες και παράλληλα καλλιεργείται μαζί με τη φαντασία και την αγάπη για την εξερεύνηση, η κριτική σκέψη.

Τα παιδιά κατακτούν όχι μόνο ένα γνωστικό αντικείμενο αλλά και ένα εργαλείο κατανόησης που θέτει τις βάσεις για την επιστημονική έρευνα.

Για κρατήσεις και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο 6987 120 413.

Κατεβάστε το σχετικό φυλλάδιο εδώ


tour-poster-xmas10-med

Πολιτισμικές Περιηγήσεις

Επειδή η γνώση είναι το καλύτερο δώρο, το culture 8 σας προσκαλεί να γνωρίσετε το πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν της Καστοριάς μέσα από τις γιορτινές διαδρομές του.

Ώρα 16:00 Πλατεία Δαβάκη.
Ιστορίες της Καστροπολιτείας

Ώρα 18:30 Ντολτσό, Αναψυκτήριο.
Η ζωή στην παλιά Καστοριά

Το ταξίδι στο χρόνο κοστίζει 5 ευρώ.

Μην το χάσετε!


Πληροφορίες και κρατήσεις: 6987 120 413.