Περί του Culture 8

Το culture 8 δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει την πολιτισμική και φυσική κληρονομιά της πόλης και του νομού της Καστοριάς και να ενημερώνει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της Καστοριάς για τα επιμέρους ιστορικά, αρχαιολογικά και λαογραφικά θέματα, αναδεικνύοντας τον πολιτισμικό πλούτο και την ομορφιά του τόπου.

H μαγεμένη πόλη κοντά στη λίμνη διακρίνεται για τρία στοιχεία ταυτότητας και γι΄ αυτά είναι ακουστή: φυσικό κάλλος, βυζαντινά μνημεία, αρχοντικά. Συχνά χαρακτηρίζεται σαν η “βυζαντινή πριγκίπισσα της λίμνης” και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που τοποθετούν την Καστοριά στους σημαντικότερους και ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας.

Η Καστοριά, με τις 70 και πλέον εκκλησίες είναι “ζωντανό μουσείο” και η μόνη πόλη στην Ελλάδα που σώζει αδιάλειπτη τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή μνήμη. Οι εκκλησίες, η μνημειακή ζωγραφική, τα αρχοντικά και τα νεοκλασικά σπίτια , μάρτυρες οικονομικής ακμής, συγκροτούν ένα μοναδικό σύνολο τέχνης και πολιτισμού 10 αιώνων. Η πολιτισμική κληρονομιά μαζί με το φυσικό παράδεισο μέσα και γύρω απ΄ τη λίμνη που φιλοξενεί τη χαρακτηριστική χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν ένα μοναδικό πάντρεμα φύσης και πολιτισμού.

Οι πολιτισμικές και φυσιολατρικές διαδρομές του culture 8 δημιουργήθηκαν για να πληροφορούν, να θυμίζουν και να μαγεύουν τους επισκέπτες της Καστοριάς και όλους όσους την αγαπούν.

Η ιδρύτρια και υπεύθυνη του προγράμματος Σουλτάνα Ζορπίδου, είναι αρχαιολόγος/πολιτισμολόγος με σπουδές και ακαδημαϊκή εμπειρία στη Γερμανία.

Έχει επιμεληθεί τις διαδρομές που σας προτείνουμε, έχοντας συλλέξει τα σημαντικότερα και ομορφότερα θέματα της ιστορίας της Καστοριάς και συμπεριλαμβάνοντας αρχιτεκτονικά μνημεία και ιστορικές λεπτομέρειες που μέχρι στιγμής, είναι άγνωστα ακόμα και στους κατοίκους της πόλης.

Το culture 8 διοργανώνει επίσης σεμινάρια σε θέματα Ιστορίας Τέχνης και Κινηματογράφου καθώς επίσης και εργαστήρι προϊστορίας για σχολικές ομάδες (νεολιθικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας).

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση.

img-boat

signature